
حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی مروجی طبسی، در گفتوگو با ایکنا گفت: استحاله معنایی و بازتعریف تحریفگونه مفاهیم بنیادین انقلاب اسلامی، از جمله خطرات تهدیدکننده و چالشهای فراروی نهضت الهی و مردمی ایران اسلامی است. وی افزود: در سالروز چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، به نظر میرسد لازم است فضلای انقلابی حوزه برای حراست عالمانه […]

وی افزود: در سالروز چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، به نظر میرسد لازم است فضلای انقلابی حوزه برای حراست عالمانه از فرهنگ اصیل انقلاب و بنمایههای فکری آن و جلوگیری از تهی ساختن مفاهیم قاموس انقلاب اسلامی، به شناسایی و باز تعریف آن دسته از مفردات قرآن که در ادبیات انقلاب ایران اسلامی بازتاب داشته است، بپردازند.
پژوهشگر مقطع دکتری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در رشته قرآن و حدیث با بیان اینکه مفاهیم قرآنی اعم از ارزشها و ضد ارزشها به طور گسترده در قاموس انقلاب اسلامی ایران تجلی یافته است، افزود: در این راستا به مفاهیمی مانند؛ ایثار، جهاد، شهادت، عزت، عدالت، صبر، استقامت، ولایت، ایمان، اصلاح، مستضعفان، امر به معروف و نهی از منکر یا استکبار، استثمار، شیطان، فساد، فسق، طاغوت، اسراف، تفرقهافکنی، ظلم(قتل نفس، اکل مال به باطل و..) میتوان اشاره کرد.
مروحی طبسی تصریح کرد: همچنین برخی دیگر از مفاهیم انقلاب اسلامی گرچه عین الفاظ قرآنی نیست، ولی مانند؛ استقلال(آیه نفی سبیل)، اشرافیت(مترفین) و… برگردان، برگرفته و الهام یافته از آیات قرآن و مستند به آنهاست.
این قرآنپژوه تصریح کرد: شایسته و بایسته است که مفاهیم و مستندات قرآنی واژگان قاموس انقلاب اسلامی ایران در قالب یک معجم و فرهنگنامه، گردآوری، معناشناسی و بازتعریف شود.
مدرس تفسیر مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان اینکه از جمله پیش نیازهای این طرح پژوهشی، منبعشناسی معاجم لغت و مهارت در تحقیقات لغوی است، اظهار کرد: پیش نیاز دیگر در این طرح نوین پژوهشی، شناسایی و بهرهمندی از منابع تفسیر مفردات قرآن مانند آیات کریمه قرآن، روایات تفسیری اهل بیت(ع)، کتابهای غریب القرآن و وجوه و نظائر است.
وی افزود: بخش مهم دیگر در تأمین دادههای اطلاعاتی برای بازتعریف مفردات قرآنی قاموس انقلاب اسلامی، مراجعه به آثار گفتاری و نوشتاری بنیانگذار جمهوری اسلامی امام خمینی(ره) است؛ کسی که آغازگر انقلاب و تحول بنیادین سیاسی – اجتماعی بر محور اسلام یعنی قرآن کریم، سنت پیامبر و خاندان پاک آن حضرت در سده معاصر بود.
مروجی طبسی تأکید کرد: مردم ایران نیز فریاد اسلامخواهی و طاغوتستیزی آن عالم عامل فرزانه را به گوش جان شنیدند و با مال و جانشان او را پشتیبانی کردند و صحیفه نور یکی از منابع محوری و مهم در تدوین این طرح پژوهشی است.
وی با بیان اینکه منبع مهم و حیاتی دیگر، مراجعه به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی، آیتالله خامنهای است؛ اضافه کرد: ایشان شاگرد ممتاز مکتب انقلابی امام خمینی و دانشمندی اندیشمند و محقق در عرصه اسلامپژوهی هستند و بسیاری از مفاهیم بنیادین و مفردات قرآنی انقلاب اسلامی را (مانند بصیرت و مستضعف) با ادبیاتی متقن و زیبا تعریف کردهاند که لازم است با مراجعه به آثار و منظومه فکری ایشان، به استخراج این دسته از مفاهیم و تعریف آنها بپردازیم.
انتهای پیام